Kinderfotografie

Een natuurlijk verhaal
Ik focus op het menselijke karakter en originele gedragingen en expressies van het kind. Een lieve blik is welkom maar ook weerstand of littekentjes kunnen bijdragen aan een unieke sfeer op locatie. Er wordt in RAW gefotografeerd en niet in photoshop gemanipuleerd. Naast een digitale spiegelreflexcamera beschik ik over een middenformaat camera voor de analoge fotografieliefhebber. De fotosessie vormt een creatieve en dynamische interactie tussen model en fotograaf. Ik ben toegewijd aan het vastleggen van een bezield portret. Alles gebeurt in overleg met begeleiders, opvoeders en verzorgers. Maar ik verzoek u vriendelijk om de stilte of magie niet te verstoren. Vertrouwen is key.

Fotosessie
Een portretsessie duurt ca 15 tot 60 min. De interactie met het kind wordt speels en respectvol opgebouwd. Een reportage bij bijvoorbeeld een school of kinderdagverblijf duurt een dagdeel tot meerdere dag(del)en. Inclusief voorbereiding, conceptontwikkeling, nabewerking of printen ben ik een dag tot meerdere dagen bezig met een portret of reportage.

Prijsindicatie
– Artistieke kinderportretfotografie – individueel of diverse portretten in familieverband (€ 250 – 750)
– Verbeeldende kinderportretten op 1 of meerdere dagdelen bij uw school of kinderdagverblijf (€ 750 – 2000)
– Reportage van 1 – 3 dagdelen met ca 8-12 beelden per dagdeel incl. nabewerking en levering TIFF/jpg € 1000 – 2500
– Uw persoonlijke kunstwerk op maat (zoals een analoog fotoportret met inkt) vanaf € 600,- (excl. introductiekorting)

Analoog
Een analoog fotoportret kan tegen een meerprijs. Dit bedrag wordt aan films, ontwikkeling, contactsheets (voor klant + maker) en print bij Fotolab MPP Amsterdam besteed. Ook kan uw werk worden opgespannen of in overleg ingelijst. Uw gekozen negatief wordt gescand waardoor de oorspronkelijke foto bestand is tegen de tand des tijds, verlies of schade. Uw print vormt een verzamelstuk. Het BTW tarief op deze werkwijze is 9% ipv 21%. Prints worden voorzien van titel en handtekening.

Kunstwerk
We kunnen nog een stap verder gaan, door mij uw portret met inkt te laten bewerken. Deze techniek pas ik al jaren toe voor analoge landschapsfotografie . Voor portretten is deze techniek relatief nieuw. Daarom geldt er een introductiekorting. Neem via www.mathildejansen.com contact op voor meer informatie.

Submission, Wilp 2021

Unieke verzoeken
Mijn creativiteit wordt mede gestuurd door jouw wensen en kenmerken. Ik laat me graag raken door uw ideeën, voordat ik met een kind aan de slag ga. Overleg kan via telefoon, mail, op uw locatie en/of in de studio in Deventer. Ik heb tastbare prints en werkwijzen om u mogelijkheden te laten zien. Ook kan ik vooraf kennis maken met een kind, in een speelse setting.