Kinderfotografie

Een natuurlijk verhaal
Ik focus op het menselijke karakter en originele gedragingen en expressies van het kind. Een lieve blik is welkom maar lachen nooit verplicht. Een litteken is een tekening met een verhaal, en een krul een onschuldig of stoer signaal. Er wordt in RAW gefotografeerd en niet in photoshop gemanipuleerd. Naast een digitale spiegelreflexcamera beschik ik over een middenformaat camera voor de analoge fotografieliefhebber. De foto legt een dans met ‘het moment’ vast. De muziek is soms voor buitenstaanders niet te horen, tijdens het fotograferen. Sommigen praten er zelfs doorheen.. ‘Hai! Wil je nog koffie?’ Lief, maar nee bedankt. Shht…

Fotosessie
Een portretsessie duurt ca 15 tot 60 min. De interactie met het kind wordt speels en respectvol opgebouwd. Een reportage duurt een dagdeel tot meerdere dag(del)en. Inclusief voorbereiding, conceptontwikkeling, nabewerking of printen ben ik een dag tot meerdere dagen bezig met een portret of reportage.

Prijsindicatie
– Artistieke kinderportretfotografie – individueel of in familieverband (vanaf 500,-)
– Verbeeldende fotoreportage of kinderportretten bij uw school of kinderdagverblijf (ca 500,- tot 2500,-)
– Reportage van een dagdeel met ca 8-12 beelden incl. nabewerking en levering TIFF/jpg richtprijs 800,-
– Uw persoonlijke kunstwerk op maat

All in
Prijzen zijn (tenzij anders afgesproken) incl. ca 40×50 print, houten lijst, 21% BTW en levering (pakketservice of digitale transfer). Ik zoek met de klant een goede manier om het werk in te lijsten en af te werken. Zo kan het opgehangen worden en tot de verbeelding spreken. Hiernaast vormt een print een verzamelstuk.

Analoog
Analoge fotografie kan tegen een kleine meerprijs (ca 120,-). Dit bedrag wordt aan films, ontwikkeling, contactsheets (voor klant + maker) en handmatig printen bij Fotolab MPP Amsterdam besteed. U draagt bij aan het beschermen van een uitstervende kunstvorm. Uw gekozen negatief wordt gescand waardoor de oorspronkelijke foto bestand is tegen de tand des tijds, verlies of schade. Uw investering wordt gecompenseerd door een laag BTW tarief van 6%.

Gesigneerd
Alle prints worden voorzien van titel en handtekening (en evt. nummer van oplage).

Unieke verzoeken
Hoe specifieker u een wens omschrijft (met associaties en voorbeelden) hoe meer mijn creativiteit gestuurd wordt. Ik laat me graag raken door uw ideeen, voordat ik aan de slag ga. Dit kan telefonisch of bij elkaar om de tafel. Ik heb tastbare prints om evt. te laten zien. Ik creeer graag iets nieuws en bijzonders met uw kind.

Het kind in de volwassene
Boven de 18 en geinspireerd voor een opdracht? Voor fotografie in uw natuurlijke omgeving: www.tuinstudio.com.